De Transitie aflevering 3: Werken aan een beter Nederland

12-06-2023
407 keer bekeken

In de 3e aflevering van de podcast De Transitie vragen we twee bevlogen starters in de infrasector hoe zij kijken naar de grote opgave waar we voor staan. Beiden zijn optimistisch: door de krachten van bouwers, ingenieursbureaus en overheid te bundelen, kunnen we van Nederland een betere plek maken.

Ileen de Kat en Marijn Meyer Ranneft gingen na hun gezamenlijke studie civiele techniek elk een andere weg. Marijn koos voor directe actie bij bouwer BAM; Ileen voor nadenken over de lange termijn bij Rijkswaterstaat. Toch zien ze voornamelijk het gezamenlijk belang: de omgeving verbeteren. Uitdagingen als verduurzaming en digitalisering zijn groot, maar de kansen om impact te maken ook. Hun advies: laat de verschillende partijen open en intensief samenwerken om optimaal gebruik te maken van elkaars expertise.  

De transitie naar een vitale infrasector is een proces waar overheid en markt samen in optrekken. In de podcast De Transitie zetten we een aantal belangrijke aanjagers en ontwikkelingen in de spotlight.

Luister hieronder naar aflevering 3 van De Transitie (accepteer de cookies) of ga direct naar Spotify.

Marijn Meyer Ranneft, Ileen de Kat, Ruben Maes (gespreksleider).

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen