Vitale vragen aan Kees van der Vleuten

08-06-2023
283 keer bekeken

Kees van der Vleuten werkt als senior adviseur strategie en beleid bij de CPO-office van Rijkswaterstaat. Vanuit die centrale rol in de inkoop is hij sinds april 2023 ook tijdelijk secretaris van de Taskforce Infra.

Hier zet hij zijn eigen ervaring in het bedrijfsleven in om samen met vertegenwoordigers van de markt te werken aan de transitie naar een vitale infrasector.

Wat is uw rol in de Taskforce Infra?

Als secretaris bereid ik bijvoorbeeld de vergaderingen met de brancheverenigingen voor. Daarnaast zorg ik voor verslaglegging en monitor ik de voortgang van de lopende initiatieven. Ik werk daarbij nauw samen met CPO Jean Luc Beguin, die voorzitter is van de Taskforce. Op deze manier zorgen we ervoor dat we echt stappen zetten. 

Wat wilt u in deze rol bereiken?

Voordat ik een jaar geleden bij Rijkswaterstaat kwam, heb ik zelf lang in het bedrijfsleven gewerkt. Daar wil ik graag meerwaarde uit halen voor de GWW-sector (grond, weg en waterbouw). Ik  wil graag meedenken hoe we verandering zo kunnen inzetten dat het juist meer oplevert. Veranderingen zijn nodig en dat hoeft niet ten koste te gaan van omzet. 

Wat ziet u daarbij als grootste uitdaging?

Vergeleken met andere sectoren valt mij op dat de GWW samen met de branche grote stappen kan zetten, bijvoorbeeld met digitale technologie. Ook op het gebied van duurzaamheid is er nog veel te winnen. De grootste uitdaging is: de infrastructuur zo uitbreiden en onderhouden dat de maatschappij er het meest mee gediend is.

Wat is daarin de belangrijkste succesfactor?

De juiste samenwerking is essentieel. Alleen samen kunnen we de transitie goed doormaken. Daarvoor zie ik groeikansen aan beide kanten: bij overheid en markt. We moeten breed innoveren, met nieuwe samenwerkingsvormen, producten en diensten. Daar speelt de Taskforce Infra echt een rol in.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen