Nieuwe programmadirecteur Op weg naar een vitale infrasector

23-05-2023
1836 keer bekeken

Marlotte Koster start per 1 juni in de rol van programmadirecteur van het transitieprogramma ‘Op weg naar een vitale infrasector’. Zij volgt daarmee Maarten Neelis op, die per 15 juni de overstap maakt naar het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

De voornaamste focus voor Marlotte Koster zal zijn om de geboekte resultaten en de beweging die is ingezet met het programma Op weg naar een vitale infrasector structureel te verankeren, zodat de transitie de komende jaren vanuit de reguliere lijn- en projectorganisaties bij Rijkswaterstaat en de markt kan worden doorgezet. Het betreft een tijdelijke aanstelling tot en met 31 december 2023. Deze stap sluit naadloos aan op haar vorige functies, waarin zij zich altijd heeft gericht op het verbeteren van de samenwerking tussen opdrachtgevers en marktpartijen in de bouw. Onder andere als projectmanager van de renovatie Nijkerkerbrug, in haar rol als kernteamlid van de markttransitie waarin zij o.a. verantwoordelijk was voor de integratie van DOEN in de transitie en in het begeleiden van diverse projectteams bij de toepassing van de tweefasenaanpak.

Jean Luc Beguin, Chief Procurement Officer bij Rijkswaterstaat: “Ik ben ontzettend blij dat Marlotte bereid is gevonden deze rol de komende maanden te gaan vervullen. Met haar kennis en ervaring is zij de juiste vrouw op de juiste plek is om de geboekte resultaten verder te verankeren”.

Marlotte Koster: “De beweging waar we met dit programma aan werken gaat mij aan het hart. Ik ben dan ook erg blij dat ik deze mooie rol de komende maanden mag vervullen en zie er naar uit om dat samen met het team te doen.”

‘Op weg naar een vitale infrasector’

De komende decennia ligt er veel werk om onze infrastructuur blijvend veilig, bereikbaar en leefbaar te houden. Om dit samen met de markt te kunnen bereiken hebben we een goed functionerende en duurzame infrasector nodig. Met het transitieprogramma ‘Op weg naar een vitale infrasector’ wil Rijkswaterstaat zorgen voor een betere samenwerking met marktpartijen, waarin alle kennis in de keten goed wordt benut, financiële risico’s beter worden beheerst en er meer ruimte is om te leren en innoveren.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen