Rijkswaterstaat en VolkerWessels starten renovatie draaibrug Montfoort

12-09-2022
264 keer bekeken

Met de ondertekening van de realisatieovereenkomst hebben wij en VolkerWessels’ ondernemingen Vialis, Van Hattum en Blankevoort en Volker Engineering Structures (VES) een belangrijke stap gezet bij de renovatie van de draaibrug Montfoort.

Voorbereidende werkzaamheden starten eind september 2022.

Karakteristieke draaibrug Montfoort

De karakteristieke draaibrug in het centrum van Montfoort is al meer dan een eeuw een herkenbare plek in de Hollandsche IJssel. Een grote opknapbeurt van de brug is nu nodig. Zo wordt het stalen brugdeel op een andere locatie compleet gerenoveerd, worden kademuren hersteld en het wegdek, de leuningen houten remmingwerk en apparatuur voor bediening, besturing en bewaking vernieuwd.

Na de renovatiewerkzaamheden voldoet de brug aan alle huidige machine- en veiligheidseisen en kan hij weer jaren mee. De voorbereidende werkzaamheden voor de renovatie gaan eind september 2022 van start. Volgens planning zijn de werkzaamheden vóór het vaarseizoen (1 april) van 2023 gereed.

Op weg naar een vitale Infrasector

Ruim 1,5 jaar geleden startte de samenwerking tussen de partijen volgens het DOEN-gedachtegoed. DOEN gaat voor maximale klantwaarde en eerlijk geld voor eerlijk werk door in bouwprojecten beter met elkaar samen te werken.

Inmiddels is DOEN onderdeel van de transitieaanpak ‘Op weg naar een vitale Infrasector’. Hierin werken de markt en Rijkswaterstaat samen aan een financieel gezonde sector waar projecten voorspelbaar verlopen en waar ruimte is voor innoveren en leren.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen