KARGO bruggen: Rijkswaterstaat en KWS Infra

13-05-2022
389 keer bekeken

In het KARGO (Kunstwerken Amsterdam Rijnkanaal Groot Onderhoud) project zijn 8 bruggen in één keer aanbesteed. Alle bruggen waren toe aan renovatie of vervanging en moesten opgehoogd worden om dubbellaagse containervaart te kunnen garanderen.

Binnen Rijkswaterstaat werd ruimte gegeven voor een nieuwe inrichting en aanpak. Het was aan aannemer KWS Infra - Mercon om te bepalen of de bruggen vernieuwd of gerenoveerd moesten worden en om de renovatie methode te bepalen. 

Marktbenadering/de aanbesteding

Acht bruggen zijn in 2010 door Rijkswaterstaat in een keer aanbesteed, onder de casusnaam KARGO. Het ging om een reguliere aanbesteding; samen met KWS Infra - Mercon, is het project als een samenhangende opgave opgepakt. De acht bruggen over het Amsterdamrijnkanaal waren aan vernieuwing toe en moesten geschikt gemaakt worden voor dubbellaags containervaart. Efficiency was een van de redenen om dit seriematig aan te pakken. Chris Verbogt, projectmanager bij KWS Infra - Mercon en Yke Norg, projectmanager en strategisch adviseur V&R bij Rijkswaterstaat (RWS) vertellen hier meer over op de site van de Bouwcampus.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen